*پاسخگویی به سوالات فقط از طریق ایمیل سایت ظرف 48 ساعت از ارسال سوال انجام می شود
*جهت تسهیل در دسترسی به محتوای سایت می توانید از منوی موضوعی زیر استفاده کنید
موضوعات
 

عمومی ( 102 )
صفرا ( 8 )
دم ( 6 )
بلغم ( 11 )
سودا ( 13 )
آب ( 20 )
آداب تغذیه ( 41 )
اخلاق پزشكی ( 19 )
اطفال و کودکان ( 36 )
بیماریهای اعصاب و روان ( 45 )
بیماری های پوست و مو، تناسب اندام، زیبایی ( 44 )
بیماریهای تنفسی، ریه ( 15 )
بیماریهای چشم ( 10 )
بیماریهای داخلی، گوش، حلق، بینی و... ( 16 )
بیماریهای دهان و دندان ( 7 )
بیماریهای زنان، نازائی، حاملگی ( 48 )
بیماریهای عفونی ( 26 )
بیماریهای غدد ، متابولیسم و ... ( 28 )
بیماریهای قلبی، خون ( 35 )
بیماریهای کلیوی، مجاری ادرار و تناسلی ( 44 )
بیماریهای گوارشی ( 48 )
بیماریهای گوناگون، سوالات متفرقه ( 43 )
بیماریهای مفاصل، استخوان ( 25 )
چای سنتی ایرانیان ( 11 )
حکمای قدیم ( 22 )
حکمای جدید ( 37 )
داروهای گیاهی ( 42 )
درمان های سنتی ( 54 )
روغن ( 7 )
زناشویی و جنسی ( 70 )
ظروف ( 7 )
عسل ( 11 )
عوامل محیطی ( 25 )
غذاهای سالم ( 38 )
فراورده های گیاهی ( 23 )
لباس و پوشش ها ( 9 )
مبانی طب سنتی ( 61 )
مزاج شناسی ( 61 )
مواد غذایی سالم ( 70 )
مواد غذایی ناسالم ( 72 )
مزاج محل سکونت ( 3 )
نان ( 2 )
نمک ( 5 )
محصولات ( 49 )

پرسش و پاسخ

پاکسازی واکنش های اولیه بدن

پس از تغییر غذایی خود از گیاه پخته خوار به میوه دچار ضعف بدنی شدید شده به همین دلیل رژیم غذایی جدید را کنار گذاشتم. دلیل این ضعف بدنی چیست و با چه مدت طول خواهد کشید؟

دلیل ضعف بدنی معمولأ آزاد شدن سموم در خون برای خارج شده آنها از بدن است. میوه‌ها بسیار آسان هضم بوده، اکثرأ آلکالی هستند. آنها همچنین به دلیل سرشار بودن از موادی، مانند بتاکاروتن، لیکوپین‌ها (Lycopene)، ویتامین ث و دیگر ترکیبات بر علیه رادیکال‌های آزاد عمل کرده سیستم بدن را پاکسازی می‌کنند. ضعف بدنی و سایر علائم دیگر از قبیل حالت تهوع، سردرد، خستگی، اسهال، گاهاً طپش قلب، عرق کردن، دردهای استخوانی و ماهیچه‌ای و گاهأ تب، بعد از تغییر یک رژیم غذایی به رژیم غذائی سالم‌تر مشابه علائمی است که معتادان در ابتدای ترک اعتیاد دارند. چه این اعتیاد هروئین، الکل، سیگار یا غذاهایی باشد که برای بدن مضر بوده آنرا تحت فشار قرار می‌دهند.
مدت زمان طول کشیدن این علائم از جمله خستگی و ضعف بدنی به عوامل مختلف از جمله میزان پاکسازی بدن و نوع رژیم جدید در مقایسه با رژیم قبلی است و عموماً بین 14-10 روز طول می‌کشد. برخی از علائم دیگر بسیار سریعتر و بعد از دو سه روز مرتفع می‌شوند.
لازم به تذکر است که ضعف بدنی را نباید به دلیل کمبود مواد غذایی تفسیر کرد بلکه در حقیقت بدلیل عکس آن یعنی رسیدن تغذیۀ سالم و مواد مغذی به مقدار فراوان به بدن و چنانکه گفته شد پاکسازی سموم از بدن است. در این مواقع لازم است که میزان استراحت خود را زیادتر کرده ساعتهای طولانی را در رختخواب گذرانده و در طول روز هم بارها چشمان خود را برهم بگذارید تا از ورود محرکه‌های مختلف که باعث فشار بر مغز و اعصاب می‌شوند جلوگیری کنید. در زمان پاکسازی بدن هرچه بیشتر استراحت کنید پروسۀ بهبودی، درمان و پاکسازی بدن بهتر و کامل‌تر صورت خواه گرفت.


نوشته : طب در 1390/10/7 نظرات ( ) - لینک مطلب
دلیل باور پزشکان به مصرف مواد حیوانی

اگر مواد حیوانی برای انسان خوب نیست چرا پزشکان خوردن آنرا توصیه می‌کنند بخصوص لبنیات و ماهی را؟

به چندین دلیل که به اصلی‌ترین آن می‌پردازم. اگرچه متاسفانه عموم مردم به پزشکان به عنوان صاحب نظر در امور تغذیه و سلامت نگاه می‌کنند، بطور کلی پزشکان در مورد ارتباط تغذیه و بیماریهای مختلف در نا آگاهی کامل نگه داشته می‌شوند. جو غالب در طب مدرن که توسط کمپانی‌های بزرگ دارویی و تکنولوژیکی اداره می‌شود اثر تغذیه در سلامتی را انکار کرده به کاربردن داروها، آزمایشات مختلف و جراحی‌ها را تبلیغ می‌کنند. دلیل آن هم واضح است: سود بری هرچه بیشتر.
این جو تنها اخیراً اندکی آنهم به شکل دست و پا شکسته و به دلیل روی آوردن عمومی مردم به برگزیدن روشهای سالم‌تر زندگی از جمله تغذیۀ سالم در حال تغییر است. جالب است بدانید که در اکثر مدارس پزشکی تغذیه جزو مواد درسی آموزشی نبوده و در آن تعدادی هم که هست بطور بسیار محدود و اندک عرضه می‌شود.
پزشکان هم مانند اکثر مردم باورهای عمومی جامعه را در مورد تغذیه دنبال می‌کنند.
آنها هم تحت تأثیر مجلات، رادیو، تلویزیون‌ها و بخصوص تریبون‌های تبلیغاتی شرکت‌های بزرگ تولید مواد دارویی و مواد حیوانی هستند. باید دانست که هزینۀ قسمت اعظم آموزشهای پزشکی چه در مدارس پزشکی و چه بعداً برای پزشکان توسط کمپانی‌های دارویی تأمین می‌گردد. دامداری‌های بزرگ و صنعتی نه تنها با کمپانی‌های دارویی دست در دست هستند بلکه خود با صرف پول و رشوه‌های کلان جو رسانه‌ها و تبلیغات را در دست دارند. هرچه مردم بیشتر مواد حیوانی مصرف کنند بیمارترند و به داروی بیشتری نیاز خواهند داشت و خود را هرچه بیشتر به تیغ جراحی‌های مختلف خواهند سپرد.
کمپانی‌های دارویی و آموزش‌های پزشکی در تمام سطوح آن دست در دست هم و در یک بستر می‌خوابند، در این میان دنبال کردن آموزش شخصی و آشنایی با تحقیقات و مطالعات فراوان و غیر قابل انکاری که نقش تغذیه در سلامتی و بیماری انسان را ثابت می‌کنند تنها راه بیرون آمدن از تنگۀ تکرار طوطی وار آموخته‌ها و باورهایی است که توسط کسانیکه منافع سرشار مالی دارند به خورد پزشکان داده شده است.
پزشکان نیز مانند همگان بطور اتوماتیک باورهای خود را بدون غور و تخصص تکرار می‌کنند. این باورها را از کجا گرفته‌اند؟ شرح آنرا در بالا آورده‌ام.
امروزه با در دست داشتن نتایج مشخص از بسیاری تحقیقات و مطالعات ثابت شده که مصرف ماهی و لبنیات بخصوص شیر و پنیر به شکل و به میزان امروزه به پیدایش و رشد انواع سرطان‌ها بخصوص سرطان‌های سینه، پروستات، رودۀ بزرگ، کبد و… کمک می‌کند در حالی که خوردن حبوبات (پروتئین گیاهی) آنها را کاهش می‌دهد.
در خاتمه جواب سئوال شما این سئوال را دارم. پزشکان می‌دانند که کلیۀ داروها در حقیقت سمی بوده و بطور کلی میزان عوارض جانبی شان در بسیاری موارد بر«منفعت» آنان می‌چربد پس چرا به محض مراجعه به دکتر، به شما نه تنها توصیه می‌کنند که این سموم را مصرف کنید بلکه آنرا در نسخه نوشته به دست شما می‌دهند تا مطمئن شوند که حتمأ آنها را مصرف می‌کنید و بالاخره اینکه ببینید پزشکان خود چه می‌خورند و چه بیماری‌هایی دارند. اگر پزشکان بیش از دیگران در مورد سلامتی می‌دانستند، پس چرا خود دچار همان بیماری‌هایی هستند که عموم مریضان‌شان دچار آنند. و چگونه می‌توان از پزشکی که خود از بیماری قلبی، کلیوی، دیابت یا کلسترول بالا رنج می‌برد انتظار داشت که مریض خود را که دچار همین عوارض است درمان کند. قصد من به هیچوجه حمله به پزشکان یا بی‌ارزش نمودن زحمت و دانش آنها نیست. بسیاری از پزشکان از جمله خود من با آرزوی خدمت به بشریت به مدرسۀ پزشکی رفتیم (علاوه بر دلیل عدیدۀ دیگر) و سال‌های طولانی را صرف مطالعه و یادگیری کردیم. اما باید دانست که سرو کار داشتن با سلامتی جامعه ما را بسیار مسئول‌تراز آن می‌کنند که چشم بسته بر حقایق، طوطی‌وار آموخته‌های یک جانبۀ خود را به نام حقیقت در اختیار کسانی بگزاریم که به ما به چشم صاحب نظر نگاه می‌کنند. زمان آن است که نه تنها مراجعان پزشکان بلکه خود پزشکان نیز از خواب بیدار شوند و باورهای خود را زیر سئوال برده با جستجو و کندوکاو آموخته‌های خود را تصحیح کرده بهبود بخشند.

دکتر زرین آذر


نوشته : طب در 1390/10/7 نظرات ( ) - لینک مطلب
مخدرهایی که به نام "دارو گیاهی" تبلیغ می شود!
یکی از معضلاتی که در نظام سلامت و درمان کشور وجود دارد بحث تبلیغات دارویی، خصوصاً در شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان است. این تبلیغات با هجمه بالایی در سطح کشور در حال گسترش میان اقشار مختلف جامعه است. داروهای تبلیغی در شبکه‌های ماهواره‌ای به سه دسته ترک اعتیاد، لاغری و تقویت جنسی تقسیم می‌شوند.


محمدرضا قدیرزاده کارشناس پزشکی قانونی در گفت​و گو با سینانیوز گفت: "سازمان پزشکی قانونی برای اینکه بتواند عوارض و زیان‌های این دسته از داروها را برای مردم مشخص کند، دست به تهیه انواع داروهای ترک اعتیاد تبلیغی در ماهواره زده است. این داروها در آزمایشگاه تخصصی پزشکی قانونی کهریزک مورد بررسی قرار گرفته​اند."

این درمانگر درباره این داروها گفت: "داروهای پرفکت، آلفا و بست بیشترین تبلیغ در ماهواره را دارند. در این سه دسته، از داروی ترامادول استفاده شده است. داروی ترامادول یک داروی شبه مخدر است که حدود 5سال پیش برای دردهای حاد و مزمن در کشور مورد استفاده قرار می​گرفت. به مرور عوارض‌هایی از این دارو دیده شد که وزارت بهداشت دستور داد تا فروش آن در داروخانه‌ها و مصرف آن در بین بیماران محدود شود. بعد از چندی دیده شد که این دارو باعث سوء مصرف و اعتیاد در بین مصرف کنندگان شده است. همچنین در گزارشی از بیمارستان لقمان آمده بود که بیشترین تشنج ناشی از مسمومیت به علت استفاده نابجا از داروی ترامادول بوده است."

وی در ادامه گفت: "داروی دیفنوکسیلات نیز دارویی است که در داروهای تبلیغی ماهواره مورد استفاده قرار می‌گیرد. دیفنوکسیلات دارویی است که در آن از مشتقات تریاک استفاده شده است. این دارو برای درمان اسهال‌های غیر عفونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو اگر به صورت خودسرانه مصرف شود باعث اعتیاد بیمار می‌شود."

قدیرزاده درباره دسته سوم داروهای مورد استفاده در این داروها گفت: "دسته دیگری از داروهایی که در ماهواره استفاده می‌شود از نوع داروهای اعصاب است. سر دسته این داروها دیازپام است. گزارش‌های متعددی نیزدرباره اعتیاد به دیازپام وجود دارد."

وی ادامه داد: "درنتیجه اگر فردی به عنوان مثال به ماده مخدر تریاک اعتیاد داشته باشد و از داروهای تبلیغی ماهواره برای ترک اعتیاد خود استفاده کند نه تنها نمی‌تواند اعتیاد به تریاک را ترک کند بلکه همزمان به سه ماده اعتیاد آور دیگر وابسته می‌شود.تبلیغ این داروها همیشه با شگرد تعیین زمان ترک اعتیاد همراه بوده است."

قدیرزاده در این‌باره گفت: "در تبلیغ برخی از داروهای ماهواره‌ای زمان ترک اعتیاد نیز آورده می شود که نه تنها مدت تعیین شده دروغی بیش نیست بلکه باعث می‌شود مصرف کننده به این داروها وابسته شده و به طور متناوب از آن‌ها استفاده کند."

وی همچنین درباره گیاهی بودن این داروها و گیاه‌های مورد استفاده در این داروها گفت: " گیاهی بودن این داروها به این شکل است که مواد دارویی را بعد از پودر کردن با گیاهی مثل زیره، زعفران یا گیشنیز مخلوط می‌کنند و اسم داروی گیاهی ترک اعتیاد روی آن می‌گذارند. "قدیرزاده اطلاع رسانی در سطح جامعه را وظیفه‌ای خطیر خواند و ادامه داد: "این اعلام خطر در سطح جامعه باید از طریق مسئولین ذی ربط انجام شود تا سطح آگاهی مردم برای آشنایی با این نوع از داروها بالا رود."

وی همچنین درباره شگردهای تبلیغاتی این شبکه‌ها گفت: "تبلیغاتی که تضمینی است به هیچ وجه پایه علمی ندارند. درمان از راه دور نیز دروغی بیش نیست که از این شبکه‌ها عنوان می‌شود. تاییدیه FDA(سازمان غذا و داروی آمریکا) دروغی محض است که از سوی این شبکه‌ها عنوان می‌شود. سازمان غذا و داروی آمریکا به هیچ عنوان این نوع داروها را تایید نمی‌کند و ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، دادستانی و نیروی انتظامی می‌توانند از همه گیر شدن این داروها در سطح جامعه جلوگیری کنند."



نوشته : طب در 1390/10/7 نظرات ( ) - لینک مطلب
مزایای طرح گسترش محافل تغذیه طبیعی

اینکه ما چنین طرحی می ریزیم که کلاسهای آموزشی برگزار کنیم و شناسنامه ملی خامگیاهخواری ارائه دهیم و متخصص تغذیه طبیعی تربیت کنیم، چه امتیازاتی برایمان خواهد داشت؟

اولین امتیاز: محفل تغذیه طبیعی از حالت یک رستوران کم مشتری خارج شده، هدفمندانه در جهت گسترش خامگیاهخواری فعالیت میکند. بهتر بگوییم که ما با این طرح که البته محتوای آن هنوز خیلی واضح نشده است و تبعات آن مشخص نگردیده، در واقع محفل تغذیه طبیعی را هدفمند کرده ایم و وظایفی را برای آن در نظر آورده ایم.

دومین امتیاز: امکان تاسیس شرکتی در این زمینه را فراهم آورده ایم. این شرکت میتواند شعبه های مختلفی در شهرهای کشور داشته باشد. این شعبه ها یا نمایندگی شرکت همان محافل تغذیه طبیعی هستند که آن وظیفه ارائه شناسنامه و تربیت متخصص را بر عهده دارند.

سومین امتیاز: می دانیم و می بینیم که جمعیت گیاهخوار کشور مثلا ایران، چندان به امر یادگیری یا تالیف یا پژوهش یا فعالیت اجتماعی راغب نیستند و دلیل آن اینست که معیشت هر گیاهخوار از راهی غیر مرتبط با گیاهخواری تامین میشود مثلا شغلهایی از پیشه های دیگر دارند. هدفمند کردن محفل کمکی موثر به این موضوع است که فرد درصدد آموختن هرچه بیشتر برآید و همین سبب کارکرد بهتر او در این زمینه ها می شود. به کلامی زیباتر، تا خودمان را نسازیم و ارتقا ندهیم، نمیتوانیم دنیا را بسازیم و متحول کنیم.

چهارمین امتیاز: بیمارستانها و مراکز داروسازی اندک اندک اعتبار کنونی خود را در میان مردم از دست میدهند و محافل تغذیه طبیعی جایگزین آنها شده و خامگیاهخواری شهرت اجتماعی پیدا میکند. این یعنی شروع انقلاب زنده خواری که با تدوین قوانین و مقررات مدنی و جزایی تثبیت می یابد.

اینها سری امتیازاتی است که از طریق این طرح به دست می آید. نکته ای که همیشه باید به یادمان بماند اینست که مردم هیچ علاقه ای به تندرستی ندارند یا حاضر نیستند بهای سلامتی را بپردازند، حتی اگر به خاطر بیماری در رنج شدید و شکنجه آفریدگارباشند. بیاییم بخاطر بدست آوردن این امتیازات این طرح را عملی بکنیم... .

نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
تفاوت آهن گیاهان و آهن گوشت


با سلام . یک کارشناس تغذیه به من گفت که آهن موجود در گیاهان از نوع  “غیرهِم”  آهن گوشت از نوع  “هِم” هست. میخواستم بدونم که تفاوت این دو فقط در جذبشان است یا اینکه به طور کلی بدن به هر دوی اینها نیاز دارد؟ منظورم این است که آیا میتوانند جایگزین هم بشوند یا نه باید از هر دو مصرف کرد؟ و اینکه مصرف نکردن آهن هم باعث کمبود در بدن میشود؟ ممنون

فرزانه عزیز
درست است . آهن موجود در گیاهان آهن “غیرهِم” می باشد. درگذشته تصور می شد که آهن “هِم”  که در گوشت حیوانات یافت میشود قابل جذب تر برای بدن می باشد. در حالیکه امروز میدانیم که بدن درحقیقت سیستم دقیقتری برای جذب آهن “غیرهِم” دارد.
نیازی به مصرف هر دو نوع آهن نبوده مصرف هر کدام به تنهایی میتواند نیاز بدن به آهن را بر آورده کند .
خیر . مصرف نکردن آهن”همِ”  باعث کمبود آهن در بدن نمیگردد . اگر اینگونه بود همه ی گیاهخواران می بایست دارای کمبود آهن بدن و در نتیجه کم خونی باشند.
درحالیکه بطور نسبی میزان کم خونی درهمه چیزخواران و گوشتخواران بیشتر است و این بدان دلیل است که عوامل عدیده ی دیگری بجز تامین آهن بدن در ایجاد کم خونی در بدن نقش دارند .
جالب است بدانید که ویتامین ث که در میوه ها و سبزیها به مقدار فراوان یافت میشود، باعث بالا رفتن جذب آهن در بدن می گردد.
یعنی آهن موجود در گیاهان بدلیل بالا بودن میزان ویتامین ث در آنان، قابل جذب تر برای بدن می باشند.
درمورد نوع آهن و جذب آن در وگن فروم مطالبی نوشته ام که میتوانید برای اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید .
آهن “هِم” ضریب جذبش در حالت عادی بالاتر است ولی وجود ویتامین ث در گیاهان که تأثیر بسزایی در جذب آهن “غیرهِم” دارد میزان جذب آنرا به حد آهن “هم”  یا حتی بالاتر می‌رساند.
مصرف چای در جذب آهن اثر منفی دارد. اما مطمئن نیستم که این اثر در جذب آهن “هِم” متفاوت از آهن “غیر هم” باشد.
برای جذب آهن مصرف ویتامین ث طبیعی خود را بالا ببرید یعنی سبزیجات و میوه‌جات را به شکل خام مصرف کنید.
همچنین مصرف چای را قطع کنید و تا حداقل دو و نیم ساعت بعد از غذا  از هیچ نوشیدینی استفاده نکنید. زیرا در هضم و جذب و تأثیر بر آنزیمهای معدی و قسمت ابتدایی روده اثر می‌گذارد.


نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
میشه اسفناج رو خام مصرف کرد؟


سلام ببخشید می خواستم ببینم میشه اسفناج رو خام مصرف کرد و از نظر آلودگی با ای کلای و سالمونلا نگران نباشم. و اینکه نظر شما در مورد اینکه چه نوع آبی بایست نوشید چیست آب الکالی، مقطر یا چشمه ؟


بله. اسفناج را میشه بصورت خام مصرف کرد. دلیل اینکه اسفناج و یا سبزیهای دیگر به ای کلای و سالمونلا آلوده می شوند تماس آنها با مواد حیوانی و یا کودهای آلوده است. این مسئله گاهگاه در مورد محصولات مختلف اتفاق افتاده و باعث فراخواندن و جمع آوری محصولات آلوده از بازار می گردد وگرنه اسفناج به خودی خود دارای آلودگی نیست.
در مورد آب آشامیدنی مصرفی بهترین آب، آب چشمه های پاک و دست نخورده است.

نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
میزان بیماریهای روحی و خودکشی در مناطقی که دچار فقر تابش آفتاب هستند بالاتر است

خورشید منشأ گرما، انرژی، نور و زندگی است.
نور آفتاب یک ضرورت بیولوژیکی برای انسان است. بدون نور خورشید زندگی و سلامت کامل ممکن نیست. اگر خود را از نور آفتاب محروم کنید سیستم ایمنی و کلیه اعمال حیاتی بدن دچار اختلال خواهند گردید.
بطور کلی اکثر موجودات در طبیعت همواره و بدون واسطه در معرض نور خورشید قرار دارند. این تنها انسان است که خود را در میان آهن و آجر و سیمان، و پرده و پارچه از هر نوع و شکل آن پنهان کرده و در نتیجه به فقر آفتاب دچار می‌گردد.
یکی از بزرگترین علل بیماریهای قرن ما همین دوری و پرهیز خودآگاه و ناخودآگاه از نور آفتاب است. گیاهان ناقص و علفهای هرز ممکن است در سایه رشد کنند. اما میوه‌های رنگین، آبدار، خوشمزه و لذت بخش نیاز به نور آفتاب برای رشد دارند.
علاوه بر بیماریهای شناخته شده‌ای مانند کمبود ویتامین د و پوکی استخوان افسردگی و تغییرات حالات روحی نیز از عوارض کمبود آفتاب هستند.
آمار به وضوح نشان می‌دهند که میزان بیماریهای روحی و خودکشی در مناطقی که دچار فقر تابش آفتاب هستند بالاتر از میزان آنها در سرزمینهای آفتابگیر می‌باشند. اختلالات روحی ـ روانی همچنین در فصول سرد بیشتر از فصلهای گرم و آفتابی در بین مردم رواج دارند.


نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
مواردی که در طبخ خورش ها باید رعایت کرد

قبل از طبخ خورش باید به این نكات توجه داشت:

1- خورش باید با حرارت ملایم طبخ شود.
2- درب ظرف را هیچ گاه نباید در حین پخت هر غذا از جمله خورش ها کاملاً گذاشت، می توانید با استفاده از کفگیر حسوم و قرار دادن آن داخل ظرف غذا، ضمن اضافه شدن یون آهن به غذا از قرار گرفتن کامل درب ظرف جلوگیری نمایید. در قدیم درب های مشبک نیز وجود داشته است.

3- خورش را نباید زیاد به هم زد زیرا به هم زدن خورش باعث له شدن مواد و از بین رفتن شكل آن ها می شود.
4- انواع سبزی را باید بعد از پخته شدن گوشت داخل خورش ریخت.
5- خورش باید كم آب و كاملاً جا افتاده باشد.
6- پیاز را سرخ نکنید و بخارپز کنید.
7- نمك و ترشی و چاشنی خورش را باید در اواخر طبخ داخل خورش ریخت.


نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
در ساخت پاستیل از پودر استخوان استفاده می‌شود

ژله های رنگارنگ با طعم موز، پرتقال، توت فرنگی، آناناس، انار و ... که از مواد شیمیایی و ژلاتین تهیه شده اند یکی از بدترین مواد برای خوردن می باشد چرا که نه تنها شکر، مواد شیمیایی و اسانس های بکار رفته در آن سودازا بوده و برای بدن ضرر دارند، بلکه باید بدانید مواد ژلاتینی برای معده بسیار مضر هستند، حتی اگر طبیعی هم درست شده باشد، باز طبع بلغمی آن برای هضم مشکل ایجاد می کند.
امروزه در کنار انواع چیپس ها و پفک ها یکی از جذاب ترین تنقلات برای بچه ها، پاستیل است، خوراکی نرم و چسبنده ای که در اشکال مختلف و با رنگ های گوناگون تولید می شود.


متاسفانه با این که بسیاری از خانواده ها در مورد محتویات این خوراکی اطلاعات کافی ندارند، پاستیل را در تقریباً در هر فروشگاه مواد غذایی می توان پیدا کرد و در سبد خرید بسیاری از افراد دیده می شود.
طعم دهنده ها، رنگ های خوراکی، شکر، شربت گلوکز و ژلاتین موادی هستند که در ساخته شدن پاستیل به کار می روند.
ژلاتینی که در ساخت ژله و پاستیل‌ها استفاده می‌شود از استخوان گاو و یا خوک به دست می‌آید.


 در ساخت پاستیل از پودر استخوان استفاده می‌شود که به شکلات حالت ژله‌ مانندی می‌دهد و هنگام خوردن در دهان آب می‌شود و بسیار چسبناک است. در مورد پاستیل ها این باور وجود دارد که ژلاتین استفاده شده در این خوراکی خاصیت غضروف سازی دارد و برای استخوان ها مفید است، در حالی که این تصور اشتباه است و صحت ندارد.
متخصصان تغذیه می گویند، پاستیل و ژله فاقد هر گونه کالری است اما در سال های اخیر برخی از کارخانه ها به آن ها ویتامین c و مولتی ویتامین اضافه کرده اند که چون شیمیایی هستند، ضرر آن را بیشتر  می کند و به اصطلاح گل بود و به سبزه نیز آراسته شد.
از مضرات پاستیل می توان به افزایش پوسیدگی دندان، وجود پریون ها (پروتئین های بیماری زا) در برخی از انواع ژلاتین (که سبب تخریب مغز و نخاع می شود)، و انتقال بیماری از گاو به انسان (در صورتی که ژلاتین استخراج شده به طور صحیح فن آوری نشود) اشاره کرد.
لذا همان گونه که قبلاً سفارش کرده ایم، مجدداً توصیه می کنیم کلاً مصرف مواد کارخانه ای ممنوع است.
شما می توانید مواد خوراکی مناسبی تهیه و جایگزین این خوراکی های ناسالم که سلامتی خود و خانواده تان را به خطر می اندازد، کنید، به طور مثال شما می توانید انگشت پیچ تهیه کنید و خود و کودکانتان میل کنید. برای این کار یک کیلو آب میوه درست کنید و به مقدار نصف آن با عسل مخلوط کنید و بگذارید در ظرف مسی با شعله کم بجوشد تا آن آب تمام شود و بگذارید تا خنک شود که به آن، انگشت پیچ می گویند یعنی دور انگشت آن را می پیچند و میل می کنند.

یکی از دسرهایی که در سفرهای مهمانی ها و مراسم مختلف به چشم می خورد ژله های رنگارنگ با طعم های مختلف می باشد.

نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
کبد و مزاج آن


برای حفظ سلامتی كبد از مولدات سودا مثل بادمجان (مخصوصاً سرخ شده آن) و نیز غذاهای بسیار گرم و محرک و پرانرژی مثل چربی‌ها، سرخ كرده‌ها و مواد رنگی مثل انواع نوشابه‌های رنگ دار باید پرهیز شود.مشروبات الكلی خود یكی از مضرترین نوشابه‌ها برای كبد است.
ریشه كاسنی برای انواع دردهای كبدی مفید است و در مزاج‌های گرم سكنجبین مفید می باشد.
در مزاج‌های سرد، داروهای گرم و عسل و در مزاج‌های گرم، سكنجبین و تخم ترشک و آب انار مفید است.
برای رفع انواع ورم‌ها، بوره ارمنی را با بابونه آمیخته، در‌ آب جوش حل نموده و ضماد شود. شربت هلیله، شربت گل سرخ، شربت گل بنفشه برای پاكسازی بدن از املاح و جرم اضافی بسیار نافع است (مثل املاح صفراوی).
چاقی گوشتی از آثار گرمی و تری كبد است.
چاقی با چربی زیاد از آثار سردی و تری كبد است.
لاغری مفرط از آثار گرمی كبد است.
پیدایش برجستگی‌های عروق از آثار گرمی كبد است.
پوشیدگی عروق از آثار سردی كبد است.
تیرگی پوست و بدن از آثار سردی و خشكی كبد است.
كسانی كه می‌خواهند طحال سالمی داشته باشند باید از مولدات سودا پرهیز نمایند.
محمد زكریای رازی: (انجیر را شب در سركه خیس كرده هر روز صبح 7 عدد ناشتا میل شود).

نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
کثیفی خون

یکی از ضرب المثلهایی که در بین عموم رایج است و با طب سنتی در ارتباط است ضرب المثل " خون خودت را كثیف نكن"  می باشد، که معمولاً زمانی که فردی عصبانی است، این جمله را به او می گویند.
از نظر طب سنتی، کسی که عصبانی می شود، باعث تولید بیش از حد صفرا در خونش می شود و یا کسی که غصه خور بوده  یا در معرض استرس است و به اصطلاح هم و غم زیادی دارد و غصه آینده نیامده را می خورد، تولید خلط سودا در بدنش زیاد می شود.

لذا با توجه به این که عصبانیت خیلی شدید تر از یک غذای ناسالم در بدن اثر منفی بجا می گذارد، توصیه می شود عصبانیت خود را کنترل نمایید.


نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
مهمانی سالم با غذای سالم

• اگر مهمانی در طی روز باشد استفاده از آجیل، میوه و شیرینی اشکال ندارد. ولی سعی کنند همراه غذای پخته از آنها استفاده نکنند و اگر جایی خواستند غذای پخته بخورند هرگز آجیل، میوه و شیرینی با آن نخورند مگر دو سه ساعت قبل از غذا.

• در رابطه با شیرینی ها بهتر است میوه را جدا از شیرینی و آجیل مصرف کنند. منظور شیرینی های سالمی است که در بازار به فروش می رسد و با آرد درست می کنند. در هنگام خوردن شیرینی هم سعی شود با آن آب نخورند که مضر خواهد بود.

• از تخمه های دارای روغن های سرد مانند آفتاب گردان و تخمه ژاپنی و امثال آن به هیچ وجه نبایداستفاده کنید.به جای آن می توانید انواع مختلف تخمه کدو مصرف کنید که بسیار مفید است. تخم خریزه و طالبی هم مفید است و هم چنین تخم یک نوع صنوبر به نام چلغوز که در ایران وجود ندارد اما در اروپا خیلی طرفدار دارد نیز خوب است.
• در مورد آجیل باید دقت کنید هر میوه ای که خدا بسته آفریده است مانند گردو و بادام را هرگز در آجیل ها اگر به صورت باز باشند استفاده نکنید، چرا که مشکل آفرینند و باید در زمان مصرف شکسته شوند و یا زمان کوتاهی از شکسته شدن آن گذشته باشد(مانند پرتغال که میوه ای بسته است و درست نیست که ما آن را به صورت باز قرار دهیم جز در زمان مصرف) . ولی پسته و فندق که خودش باز هست اشکال ندارد که مغزش را جدا کنند.

*آجیل را خام مصرف کنید و نه بو داده.


نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
آب سرد بعد از غذا

خوردن یک  لیوان نوشیدنی خنک بنظر خیلی مطبوع میرسد .. حال آنکه زمانی که شما آب سرد بعد از غذا میل میکنید آب سرد می تواند توده های چربی را که شما با غذا خورده اید سفت و منجمد کند . این عمل فرآیند هضم غذا را کند کرده و نیز زمانی که با اسید معده ترکیب می شود تجزیه شده و بسرعت توسط روده جذب می شود .حتی سریعتر از غذای جامد .. این ماده سطح روده را می پوشاند و تبدیل به چربی شده و محمل مناسبی برای سرطان می شود . پس بهترین کار اینست که پس از خوردن غذا تا حدود دو و نیم ساعت صبر کرده و بعد آب بنوشیم.

نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
تهیه آب سالم بدون کلر

تهیه آب سالم بدون کلر از اولویتهای مهم سلامت است. شهروندان تهرانی برای تهیه آب سالم می توانند به آب انبارها و چشمه های سالم اطراف شهر خود مراجعه کرده و در صورت تایید شرایط بهداشتی آنها نسبت به تهیه آب اقدام کنند. برخی منابع آبی برای تحقیق در زیر آمده است:


آب انبار سید اسماعیل

این بنا در محدوده بازار تهران و محله سید اسماعیل واقع شده و بنای کنونی آن از آثار دوره قاجاریه است. این بنا توسط بیگلربیگی وقت تهران «حاج عیسی» وزیر و یا به روایتی «میرزا موسی» در سال 1262 هـ. ق ساخته شد.
آب انبار سید اسماعیل و بناهای وابسته به آن به هنگام آبادانی بیش از هزار متر مربع مساحت داشت که امروزه به جز محوطه مخزن آن بقیه بنا از جمله راه پله و پاشیر از بین رفته است. مخزن بسیار بزرگ آب انبار از نمونه های جالب توجه آب انبار سازی و در نوع خود منحصر به فرد است.
راه پله ، از کوچه سید اسماعیل 43 پله با پاگردهای متعدد داشت و محوطه پاشیر به ابعاد 12 متر مربع ، دارای سه شیر بزرگ بود که در زیر هر یک چاله ای به ابعاد تقریبی یک متر مربع وجود داشت. بر روی آب انبار، کاروانسرا ، بارانداز و همچنین بادگیرها و روزنه های مربوط به مخزن آب انبار قرار گرفته بود. مخزن آب انبار سید اسماعیل در دوره اخیر به قهوه خانه و رستوران تبدیل شده است .


آب انبار علی آباد

این آب انبار در روستای علی آباد باغ خواص از توابع شهرستان ورامین ، در شرق یخچال علی آباد قرار دارد. ورودی این آب انبار که با مصالح آجر و گل رس شکل گرفته ، در سمت شرق قرار دارد و دارای طاق هلالی است. ارتفاع سقف تا کف حدود 70/4 متر است و پس از آن به اتاقی به ابعاد 6×4 متر منتهی می شود. یک ردیف پله از این اتاق تا کف آب انبار ادامه می یابد. آب انبار علی آباد تا اواخر دوره قاجاریه مورد استفاده بود.


آب انبار حصار گلی

در شرق جاده پیشوا به مبارکیه در دو کیلومتری شرق جاده اصلی ، روستایی به نام حصار گلی قرار دارد. آب انبار حصارگلی در داخل روستایی واقع است و 27 کیلومتر با ورامین فاصله دارد . این اثر تاریخی که تا اواخر دوره قاجاریه مورد بهره برداری قرار می گرفت ، تمامی از آجر و ملات گچ شکل گرفته و راه دسترسی به مخزن آب از یک ردیف پلکان آجری امکان پذیر است.
آب انبار معیـّر و آب انبار سنگلج از دیگر آب انبارهای مشهور تهران است که آثاری از آنها باقی مانده است. از دیگر آب انبارها می توان به آب انبار آقا بهرام ، آب انبار سید عبدالله دزفولی ، آب انبار امامزاده یحیی ، آب انبار بازارچه نو ، آب انبار صاحب دیوان ، آب انبار حاج علی ، آب انبار رضاقلی خان ، آب انبار حاج محمد کریم و ... اشاره نمود.


یخچال ها


یخچال حصارک کوچک

این یخچال که کاملاً سالم مانده در ابتدای ورودی روستای حصار کوچک در جنوب جاده آسفالته و در جنوب شرقی شهرستان ورامین واقع شده و با شهر ورامین حدود 17 کیلومتر فاصله دارد. ورودی یخچال در جهت شمال قرار دارد و دارای طاق هلالی است. در جهت غربی و شرقی نیز دریچه های کوچکی وجود دارد که احتمالاً از طریق آن ها ، یخ های جمع آوری شده را به درون یخچال می ریختند . در حال حاضر از این یخچال استفاده نمی شود و تا آنجا که اهالی به یاد دارند در حدود 40 تا 50 سال قبل مورد استفاده بود.
این یخچال از نظر فرم و عملکرد با یخچال روستای جعفرآباد جنگل ، قابل مقایسه است. از آنجا که بخشی از دیوار یخچال با مصالح خشت و گل شکل گرفته ، مشخص می شود که در دوره های بعد مرمت و بازسازی شده و در جریان بازسازی ، آجر به کار رفته است.


یخچال علی آباد

در روستای علی آباد ورامین ، مجموعه ای از تأسیسات تاریخی وجود دارد . علاوه بر آب انبار ، این مجموعه شامل یخچال و دیوار برای آب بستن پشت آن ، یخ بستن و سپس انتقال یخ به درون یخچال است.
یخچال از اتاقی با پلان دایره و مصالح آجر و خشت و گل تشکیل شده که قسمت فوقانی آن کاملاً فرو ریخته است. راه ارتباطی به مخزن یخچال به وسیله یک سری پله که در اتاقی با ابعاد تقریبی 4×4 متر در انتهای آب انبار قرار دارد ، امکان پذیر است.
در شمال آب انبار ، پای دیواری به ارتفاع 5 متر ، گودبرداری شده تا آب های سطحی در زمستان به صورت یخ به یخچال منتقل شود.


قنات ها


قنات سازی از ابداعات ایرانیان است و طبق شواهد تاریخی نخستین قنات ها در ایران احداث شده اند.
تهران قدیم به وسیله بیش از 80 رشته قنات خصوصی وقفی مشروب می شد.
مهم ترین قنات های شهر تهران که تا قبل از لوله کشی آب دایر بودند عبارت اند از : 

الهیه ، باغشاه ( ناصریه ) ، بهاء الملک و ناصرالملک ، بهارستان ، سفارت شوروی ، شاهک ، بریانک ، پامنار ، رحمت آباد ، جلالیه ، سفارت انگلیس ، کریم آباد ، صدقیه ، شاه ، نظامیه ، علاءالدوله ، حاج علی رضا ، مهرگرد ، مبارک آباد و مخلص آباد ، مهدی آباد ( سفارت آمریکا) صفرآباد و جمشیدآباد ، مخصوص ، شهاب الملک ، نجف آباد ، سردار، کوثریه ( فرمانفرما ) اکبرآباد ، یوسف آباد و بهجت آباد ، کرج امین الملکی .
مهم ترین قنات ها ، قنات شاه بود که به دستور ناصرالدین شاه حفر و آماده شد طی وقف نامه ای که موجود است و در سال 1273 هـ . ق تنظیم شده شاه آن را وقف عام نمود. آب این قنات که بسیار گوارا بود تا آغاز دهه 1330 شمسی و اتمام لوله کشی آب تهران ، مورد استفاده اهالی تهران بود.


نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب
فوایدی از روغن سیر

فوایدی از روغن سیر
متخصصان دانشكده پزشكی دانشگاه ایموری در آمریكا می‌گویند: روغن سیر حاوی ماده‌ای است كه می‌توان از آن برای درمان و بهبود آسیب‌های قلبی پس از سكته، استفاده كرد...

  این پزشكان در آزمایشات جدید خود دریافته‌اند این تركیب موجود در روغن سیر موسوم به «دیالیل تری‌سولفید» می‌تواند مواد محافظت كننده‌ای را برای مراقبت از قلب پس از وقوع حمله قلبی در بدن آزاد كند از این تركیب می‌توان در طول جراحی قلب یا همزمان با درمان نارسایی قلبی استفاده كرد.به گفته پزشكان، گاز سولفید هیدروژن در غلظت‌های پایین از قلب در برابر آسیب دیدگی محافظت می‌كند اما این گاز ناپایدار است و استفاده از آن به عنوان دارو كار دشواری است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بار پزشكان دانشگاه ایموری متوجه شدند كه می‌توانند با استفاده از «دیالیل تری‌سولفید» سولفید هیدروژن را به قلب برسانند و از این عضور حیاتی محافظت كنند. این پزشكان می‌گویند: ما اكنون در حال انجام مطالعاتی هستیم كه بتوانیم با تولید داروهای خوراكی فعال از روغن سیر، گاز سولفید هیدروژن را به قلب برسانیم.

جزئیات این دستاورد در كنفرانس انجمن قلب آمریكا ارائه شده است.
(طب آسان): سیر را خام استفاده کنید. نیازی به تهیه روغن آن نخواهد بود.

نوشته : طب در 1390/10/6 نظرات ( ) - لینک مطلب


1 | 2 | 3 | 4 |
جست و جو در سایت طب لاین
 

 

آرشیو
موضوعات
 

عمومی ( 102 )
صفرا ( 8 )
دم ( 6 )
بلغم ( 11 )
سودا ( 13 )
آب ( 20 )
آداب تغذیه ( 41 )
اخلاق پزشكی ( 19 )
اطفال و کودکان ( 36 )
بیماریهای اعصاب و روان ( 45 )
بیماری های پوست و مو، تناسب اندام، زیبایی ( 44 )
بیماریهای تنفسی، ریه ( 15 )
بیماریهای چشم ( 10 )
بیماریهای داخلی، گوش، حلق، بینی و... ( 16 )
بیماریهای دهان و دندان ( 7 )
بیماریهای زنان، نازائی، حاملگی ( 48 )
بیماریهای عفونی ( 26 )
بیماریهای غدد ، متابولیسم و ... ( 28 )
بیماریهای قلبی، خون ( 35 )
بیماریهای کلیوی، مجاری ادرار و تناسلی ( 44 )
بیماریهای گوارشی ( 48 )
بیماریهای گوناگون، سوالات متفرقه ( 43 )
بیماریهای مفاصل، استخوان ( 25 )
چای سنتی ایرانیان ( 11 )
حکمای قدیم ( 22 )
حکمای جدید ( 37 )
داروهای گیاهی ( 42 )
درمان های سنتی ( 54 )
روغن ( 7 )
زناشویی و جنسی ( 70 )
ظروف ( 7 )
عسل ( 11 )
عوامل محیطی ( 25 )
غذاهای سالم ( 38 )
فراورده های گیاهی ( 23 )
لباس و پوشش ها ( 9 )
مبانی طب سنتی ( 61 )
مزاج شناسی ( 61 )
مواد غذایی سالم ( 70 )
مواد غذایی ناسالم ( 72 )
مزاج محل سکونت ( 3 )
نان ( 2 )
نمک ( 5 )
محصولات ( 49 )

آخرین مطالب ارسالی
 

10بیماری نادر و عجیب در دنیا
پرتقال تامسون بر DNA بدن تاثیر داشته و ساختار آن را تغییر می‌دهد
تتراسایکلین به قدرت باروری مردان زیان می رساند و موجب بدتر شدن کار کلیه ها می شود.
سن ابتلا به دیابت در ایران 15سال پایین‌تر از میانگین جهانی است
مواد طبیعی، ناراحتی های استخوانی، مفاصل، اعصاب، یبوست
به خاك سپردن مو و ناخن
ترفند چای!
سرطان زایی چیپس سیب زمینی تأیید شد
درمان دیابت
ضد عفونی آب با لیموترش؟
درمان
تاثیر خوردن آجیل بر چاقی یا لاغری
شروعی بهاری برای نظام طب سنتی
اینترنت مغزمان را نابود می‌كند!
اعتدال مزاج بین اعضاى بدن‏
اتفاق عجیب برای یك نوجوان پس از پیوند عضو
ورم های بدن خبر از بیماریهای كبد می دهد
70 درصد بیماران بستری در تهران شهرستانی هستند
پرونده توقیف ۳۰۰ تن گوشت فاسد منتظر نظر آزمایشگاه است
چند ماده غذایی که باعث تضعیف استخوان می شوند
اشاره قرآن به پس گرفته شدن مواد زاید جنین توسط رحم
فیس‌بوک و اختلالات غذایی
چه‌وقت مسواک نزنیم؟
مصرف کشمش به پایین آوردن فشار خون کمک می کند
ایران کشور پر مصرف در زمینه دارو در دنیا
نفوذ گروه‌هایی خاص کنترل دخانیات را معطل گذاشته است
درمان چاقی و لاغری از دیدگاه مزاج شناسی
روغن هسته انگور و چای سبز باعث کم خونی می شود
شربت زرشک
طرز تهیه ی کباب بختیاری
لیست کامل مطالب ارسال شده

 

نویسندگان
پیوندها
ابر برچسب
بیمار : دکتر گوشم درد میکند
در 2000سال پیش از میلاد:
-بیا این ریشه گیاهی را بخور.
در1000سال پیش از میلاد:
-آن ریشه نجس است.این دعا رابخوان.
در 1850سال پس ازمیلاد:
-آن دعا خرافات است.این معجون را بخور.
در1940سال پس از میلاد:
-آن معجون سمی است.این قرص را بخور.
در 1985سال پس از میلاد:
-آن قرصها موثر نیست.این آنتی بیوتیک را بخور.
در 2000سال پس از میلاد:
- آن آنتی بیوتیکها مواد مصنوعیند.این ریشه گیاهی را بخور!
 

All Right Reserved By tebLine  
استفاده از مطالب طب لاین با ذکر منبع و در جهت احیای فرهنگ تغذیه سالم و سلامت حقیقی بلامانع است

 

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic